Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Πατρέων, ζητούμενο.

Είναι σημαντικό για εμάς, πέραν κριτικής, να κάνουμε και προτάσεις. Προτάσεις, που κατά την γνώμη μας, είναι προς το συμφέρον του πατρινών πολιτών. Με κανένα τρόπο, δεν έχουμε την αυταπάτη, ότι ο Δήμος, είναι μία μικρή 'κυβέρνηση', άρα μπορεί να κάνει τα πάντα. Επίσης, γνωρίζουμε καλά, ότι η χρηματοδότηση των ΟΤΑ ήταν στο παρελθόν προβληματική, και στις μέρες μας τραγική. Παρόλα αυτά, θεωρούμε αναγκαίο, ότι ο Δήμος, και η παρούσα δημοτική αρχή οφείλει να εστιάσει, στον κοινωνικό της ρόλο. Να αφουγκραστεί, τους πατρινούς, που είτε είναι άνεργοι, είτε πολύ χαμηλά  αμειβόμενοι, τους συνταξιούχους. Να σταθεί αρωγός, και παράλληλα διεκδικητικός απέναντι στην κεντρική εξουσία. Θα προτείναμε τα παρακάτω:
- Να μειωθούν άμεσα τα δημοτικά τέλη (που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ). Αν δεν μπορεί να εφαρμοστεί συνολικά, να εφαρμοστεί με εισοδηματικά κριτήρια,. 
- Ανάλογα, να μειωθούν τα τέλη ύδρευσης-αποχέτευσης. Υπάρχουν πολλές αμαρτίες στην ΔΕΥΑΠ, και είναι άδικο να της πληρώνουν οι μη έχοντες(και οι υπεύθυνοι, στο απυρόβλητο!).
- Σε συνεργασία με την Μητρόπολη, και άλλους κοινωνικούς φορείς, να δούμε, ποιος είναι ο αριθμός των αστέγων και υποσιτισμένων πατρινών, και να παρθεί πρωτοβουλία, ώστε να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες αυτών των ανθρώπων.
- Ακόμα, και η διαδικασία είσπραξης μέσω ελεγχόμενης στάθμευσης, θα πρέπει να επανεξετασθεί. Υπάρχει ηθικό θέμα, εδώ, πέραν του οικονομικού. Οι επί σειρά δημοτικές αρχές της Πάτρας, δεν έχουν λύσει το θέμα του κυκλοφοριακού στην πόλη μας, και για τα κακώς κείμενα που βλέπουμε στους δρόμους (διπλοσταθμεύσεις, κ.α.), η κύρια ευθύνη βαραίνει τους  άρχοντες της πόλης.
Όλα τα παραπάνω, βεβαίως, θα έχουν ένα οικονομικό κόστος, από πλευράς εσόδων, αλλά κύριε Δημαρά, όντας πολιτικά ανεξάρτητος, οφείλεται να διεκδικήσετε τα οφειλόμενα του κράτους, προς τον Δήμο, άμεσα. Εκεί, θα είμαστε όλοι μαζί σας (ή σχεδόν όλοι για να είμαστε ακριβείς), και να διεκδικήσουμε χρήματα, με το σκεπτικό: 'Όχι άλλα βάρη στους πατρινούς'.

1 σχόλιο:

  1. Το περασμένο Πάσχα ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων έδωσε τρόφιμα και κρέας σε 1.100 οικογένειες του Καλλικρατικού μας Δήμου (έναντι 400 της περασμένη χρονιάς και με πολύ πολύ μικρότερο κόστος!!! ).
    Ο Δήμαρχος της Πάτρας φέτος αύξησε την επιχορήγηση μόνο στον Κοινωνικό Οργανισμό, συνειδητοποιώντας ότι οι ανάγκες αυξάνονται και όλο και περισσότερος κόσμος ζητά τηνβοήθεια του Δήμου, έστω και για ένα πιάτο φαγητό.
    Σε συνεργασία με την Μητρόπολη, ήδη λειτουργεί Κοινωνικό εστιατόριο σε καθημερινή βάση και στόχος μας είναι να διευρύνουμε την δράση αυτή.
    Όντως τα οικονομικά είναι σε άθλια κατάσταση, αλλά με καλή διαχείριση τους( το τονίζω αυτό) και με την συνεισφορά των εθελοντών μπορούν να γίνουν πολλά.
    Και η Κοινωνική ιματιοθήκη και το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι στις άμεσες προτεραιότητέ μας. Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε ανακοινώσεις.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία

    Χαράλαμπος Γ.Στανίτσας
    Αντιπρόεδρος Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων

    ΑπάντησηΔιαγραφή