Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Να πέσουν οι τιμές, στα καταστήματα της Πάτρας.

Τι κάνουν οι Έλληνες για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια; Επιλέγουν τα φθηνά αλλά και ταυτόχρονα ποιοτικά προϊόντα! Το τι γίνεται κάθε μέρα στη «Γυροφωλιά» στην Πάτρα, στην οδό Γούναρη... δεν περιγράφεται! Και είναι απόλυτα φυσικό, όταν η πίτα με γύρο κοστίζει μόλις 1 ευρώ! Επιστροφή σε τιμές... δραχμών αλλά με διατήρηση της ποιότητας! Εξ ου και η αυξημένη πελατεία! Ουρές σχηματίζονται κάθε βράδυ στη «Γυροφωλιά», με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να έχει αυξήσει και τις θέσεις εργασίας προσλαμβάνοντας προσωπικό! Παρόμοιες κινήσεις έχουν γίνει και από άλλα καταστήματα! Ο καφές έχει πέσει στα 80 λεπτά (σε δύο - τρία καφέ), στο «Everest» μαζί με τον καφέ παίρνεις και τυρόπιτα, στα «Goody's» υπάρχει πλήρες γεύμα με 3 ευρώ. Μήπως θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι; (dete.gr).
Η απάντηση μας, είναι καταφατική. Όχι απλά, θα ήταν καλό είναι επιβεβλημένο. Κοινό μυστικό αποτελεί το γεγονός, ότι στον κλάδο του έτοιμου φαγητού, καφέ, και άλλους, υπήρχε υπερβολικό κέρδος για τις επιχειρήσεις αυτές, τα τελευταία χρόνια. Καλές οι ρητορείες τύπου ΄Προτιμάτε τις τοπικές επιχειρήσεις', αλλά και τοπικές επιχειρήσεις θα πρέπει να 'συμπαρασταθούν' στον δοκιμαζόμενο Πατρινό καταναλωτή. Σε αντίθετη περίπτωση, θα συνεχίσουμε να γυρνάμε την πλάτη μας, στους επιχειρηματίες-συντοπίτες μας. Και πολύ σύντομα, όπως έπραξαν τα Goodys, Everest, θα έρθουν και άλλες μεγάλες αλυσίδες, να κατεβάσουν τις τιμές, και θα το κάνουν, γιατί η παρούσα κρίση που βιώνουμε, επηρεάζει και τα δικά τους κέρδη!
 Ιδού πεδίο δράσης, από αύριο για τον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών. Να πάρει πρωτοβουλία, και να προτείνει στα μέλη του, να προβούν σε άμεσες πτώσεις τιμών. Εμείς τα είπαμε έγκαιρα, αν δεν ακουστούμε, πολύ φοβόμαστε ότι θα ακουστούν ακόμα περισσότερα 'κανόνια' στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου