Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Απαιτείται ψυχραιμία και σύνεση για το μεταναστευτικό


Το μεταναστευτικό, στην Πάτρα θα πρέπει όλοι να παραδεχθούμε, ότι αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα της πόλης. Ένα πρόβλημα, με πολλές διαστάσεις, σύνθετο, με πολλές αιτίες. Αιτίες, για τις οποίες, δύσκολα, οι πολίτες αυτής της πόλης, ακόμα και οι αιρετοί της άρχοντες, μπορούν να ανατρέψουν. Επιγραμματικά, τα κύματα των μεταναστών, δημιουργήθηκαν, μπορούμε να πούμε, ότι δημιουργήθηκαν με την άμεση ή έμμεση επέμβαση δυτικών δυνάμεων στις χώρες της Ασία και της Αφρικής.
Είναι αλήθεια, ότι:
- Οι μετανάστες έχουν καταλάβει, ένα μέρος του ελεύθερου χώρου, που είχαμε παλιότερα.
- Οι νοοτροπίες, που φέρουν είναι πολλές φορές, ξένες και καμία φορά 'απεχθής', για τα δικά μας ήθη και έθιμα.
- Οι συνθήκες υγιεινής, που επικρατούν στους χώρους που συναθροίζονται, είναι απαράδεκτες, και αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία.
- Έχει αυξηθεί, μέσω αυτών των ανθρώπων, η παραβατικότητα στην πόλη μας.
Και τώρα, ας δούμε και την πίσω όψη των πραγμάτων:
1. Το Ελληνικό κράτος χρηματοδοτείται αδρά, από τα ευρωπαϊκά ταμεία για την υποδοχή και την φιλοξενία τους. Μπροστά στα μάτια φαντάρων, συνοροφυλάκων, γίνεται η είσοδος τους, άρα υπάρχει συνενοχή της ίδιας μας της πολιτείας (δεν φταίει μόνο, η κακιά Τουρκία).
2 Το 90% των παράνομων μεταναστών, απλά 'περνάνε' από την Ελλάδα, ο προορισμός τους είναι η Δυτική και Βόρεια Ευρώπη. Το θέμα, είναι, ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας, έχουν φερθεί σαν ΄κότες', και δεν μπορούν να πείσουν ή να επιβάλλουν στους υπόλοιπους εταίρους, να υποδεχθούν αυτούς τους ανθρώπους.
3. Δεν επενδύονται από την Ελλάδα ποσά (από αυτά που εισπράττει, για αυτόν τον λόγο), για την δημιουργία συνθηκών ασφαλούς και υγιεινής προσωρινής διαμονής.
Για αυτούς τους λόγους, νομίζουμε ότι εμείς οι πολίτες θα πρέπει καταρχάς να αντιμετωπίζουμε τους μετανάστες, ως 'εγκλωβισμένους, 'ανθρώπους που έχουν απολέσει την αξιοπρέπεια τους'. Θα πρέπει, βέβαια να είμαστε και υποψιασμένοι στην καθημερινότητα μας, για πιθανές άνομες δράσεις και αντιδράσεις τους. Και πάνω από όλα, ψυχραιμία, και να διαφυλάξουμε τους εαυτούς μας, από πάσης φύσεως καπελώματα, από πατριωτικούς ή διεθνιστικούς κύκλους, που έχουν άλλους σκοπούς.
Οι κάτοικοι των γειτονιών, που πλήττονται από την μεταναστευτική εγκληματικότητα, δεν χρειάζονται ηγέτες, και ομάδες κρούσεις. Δεν φθάνει, από το να απαιτήσουν λύσεις από την συντεταγμένη Πολιτεία, πάνω στις αιτίες που περιγράφουμε παραπάνω. Θα πρέπει, να έχουν ξεκάθαρα στο μυαλό τους, ότι αν ανοίξουμε για παράδειγμα για λίγες μέρες τα δυτικά μας σύνορα, το πρόβλημα θα εξαφανισθεί.
Και σαφέστατα, οι μετανάστες δεν χρειάζονται σωτήρες. Συμπαραστάτες χρειάζονται, για την διαμονή, την σίτιση και την υγεία τους. Παιδάκια, επαναστάτες, που σε λίγα χρόνια θα γίνουν τροχοί του καταπιεστικού συστήματος που τα ίδια καταγγέλλουν, δεν χρειάζονται οι μετανάστες.
Όποιος χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ζήτημα, ως το μέσω εκτόνωσης, και επιβεβαίωσης ιδεολογιών, απλά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, σε αυτή τη πόλη. Ας πιέσουμε, τους κυβερνώντες μας, να επιδείξουν τσαγανό, και να δικαιώσουν μετανάστες αλλά και εμάς. Και ως άτομα, να δούμε πως απλά και με ένα φρούτο ή ένα τσιγάρο(και σε δύσκολους για εμάς καιρούς), μπορούμε να απαλύνουμε τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Κάπως έτσι, μπορεί κάποτε, εμείς και οι μετανάστες να αισθανθούμε αλληλέγγυοι, να εμπιστευθούμε ο ένας τον άλλον. Μπορεί να ακουγόμαστε ρομαντικοί, αλλά σίγουρα είμαστε δίκαιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου