Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ο 'κομματικός' κύριος Καραγεωργόπουλος


'Ειδικότερα, οι πρώτες αψιμαχίες σημειώθηκαν όταν μέλη της λαϊκής συνέλευσης πέρασαν επιδεικτικά μπροστά από το Εργατικό Κέντρο όταν ξεκίνησε η ομιλία του προέδρου Γιάννη Σουβαλιώτη. Στην συνέχεια, διαδηλωτές με τηλεβόα και συνθήματα επιχειρούσαν να καλύψουν τον ήχο, ενώ αντεξουσιαστές "κατέσχεσαν" ως λάφυρο το πανό του Εργατικού Κέντρου, το οποίο είχε τοποθετηθεί αρχικά στην "κεφαλή" της πορείας.

Οι αντεξουσιαστές επέστρεψαν στο πίσω μέρος της πορείας, ενώ οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της λαϊκής συνέλευσης παρέμειναν στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη και Αγίου Ανδρέου, όντας πλέον επικεφαλής της πορείας που θα ξεκινούσε.

Με την έναρξη της πορείας, οι διαδηλωτές ανέμεναν το μπλοκ του Εργατικού Κέντρου, το οποίο βρισκόταν μπροστά από άλλα σωματεία (ΕΒΟ, ΕΛΜΕ και κάποιους φοιτητικούς συλλόγους) και, στο ύψος της Αγίου Ανδρέου η πορεία διεκόπη, καθώς μέλη του μπλοκ της συνέλευσης και του ΣΥΡΙΖΑ απαίτησαν από τους επικεφαλής του Εργατικού Κέντρου να κλείσουν το πανό.

Ακολούθησαν έντονες συζητήσεις με συνδικαλιστές αλλά και το μέλος της ΓΣΕΕ Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το πανό δεν κλείνει γιατί η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου είναι εκλεγμένη από τους εργαζόμενους. Τότε, τα μέλη της συνέλευσης κατηγόρησαν τους συνδικαλιστές ότι εκπροσωπούν τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και πως δεν θα έπρεπε η πορεία να συνεχιστεί με το πανό τους.

Ανάλογη ένταση σημειώθηκε μερικά μέτρα πιο πέρα, ενώ, όταν η πορεία έφτασε στο ύψος της Τριών Συμμάχων, το μπλοκ παραλίγο να οδηγηθεί σε σύρραξη με επικαφαλής συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ.' dete.gr

Ο Κύριος Καραγεωργόπουλος, ο μέγας εργατοπα-τέρας, πούλαγε σήμερα ότι εκλέχθηκε από εργαζόμενους, και δικαιούντο τη κεφαλή της πορείας. Καμιά ντροπή, όταν ο εκλεγμένος με τις συνδικαλιστικές και κομματικές δυνάμεις του κυβερνώντος κόμματος, δεν αντιλαμβάνεται την θέση του.

Και κυρίως, πως οι λογικές και οι διαδικασίες του 'κομματικού συνδικαλισμού, έφτασαν τις διάφορες δίκαιες εργατικές διεκδικήσεις να καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων, επί δεκαετίες. Και σήμερα, η παράταξη του, να αναγκάζει έναν ελληνικό λαό να υποστεί άδικα και δυσβάσταχτα μέτρα. Απαιτείται σεμνότητα, δεν νομίζουμε ότι κάποια κυβερνητική θέση, κ. Καραγεωρόπουλε, σας περιμένει σύντομα!

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί Διαχειριστές,
    Παρακολούθησα το άρθρο και τους σχολιασμούς σας για το πρόσωπό μου και πραγματικά με λυπεί το γεγονός ότι κάποιοι επιλέγουν τη στοχοποίηση προσώπων, που ούτε εξουσία έχουν ασκήσει, ούτε επιθυμούν να ασκήσουν. Μοναδική τους λόξα είναι να είναι ενεργοί πολίτες και να παλεύουν για εργασιακά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες.
    Σε ότι αφορά τη σεμνότητα καλό θα ήταν όσοι αναφέρπονται σ' αυτό να ρίχνουν που και που μια ματιά στον καθρέφτη.
    Ο κύριος Καραγεωργόπουλος ούτε κομματικός είναι ούτε εργατοπατέρας. Είναι εργαζόμενος συνδικαλιστής, με συγκεκριμένη πορεία και δράση στους κοινωνικούς αγώνες και απλά υπερασπίζεται με έντονο τρόπο τους θεσμούς. Το πανό του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας εκφράζει το θεσμό και συμβολίζει τους αγώνες και το αίμα που έχυσαν χιλιάδες εργάτες της πόλης μας για να υπάρχει αυτός ο Θεσμός. Το ίδιο θα έπραττα αν για παράδειγμα έβλεπα να προπηλακίζεται μπροστά μου ένας Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Θα τον υπερασπιζόμουν με το ίδιο σθένος γιατί οι Βουλευτές εκφράζουν τους θεσμούς της Δημοκρατίας μας.
    Πραγματικά λυπάμαι και πιστεύω ότι τέτοιου είδους σχολιασμοί, περισσότερο σπέρνουν μίσος και διχόνια παρά ενώνουν το λαό.

    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

    Δημήτρης Καραγεωργόπουλος
    Μέλος Διοίκησης ΓΣΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή